Motion angående turistbyrån i Ronneby | Sverigedemokraterna i Ronneby

Motion angående turistbyrån i Ronneby

Motion till fullmäktige i Ronneby angående Turistbyrå och turistinformation.

2015-05-22 motionerade vi om att flytta tillbaka turistbyrån till Västra Torggatan i Ronneby från Kulturcentrum. Beslutet då var att turistbyrån skulle flytta in i biblioteket och min motion avslogs.
Trots detta blev det en flytt till V. Torggatan, då turistbyrån samlokaliserades med Ninnie Sjöstens butik ”Många bäckar små”. Då Ninnie senare valde att lägga ner sin butik, blev det åter en flytt, denna gången till biblioteket. Varför blev inte turistbyrån kvar i Clarbergska huset? Turistnäringen är en enorm tillgång och inkomstkälla i kommunen. Så stor att den måste kunna stå på egna ben och inte vara beroende av att stöttas med personal från Äggaboden, Ninnies butik, eller biblioteket.
Nej, biblioteket skulle bli så bra och någon turistbyrå vid torget behövdes verkligen inte. Så lät det då! Tydligen behövdes det i alla fall, för nu har kommunen slagit upp en liten bod mitt emot Clarbergska hörnan, med turistinformation.
Är det inte dags att svälja förtreten nu och göra det enda vettiga?
Öppna upp turistbyrån i Clarbergska huset igen och bemanna fullt ut med egen personal!
Ytterligare en åtgärd som skulle stärka turismen i Ronneby är att öppna upp en turistinformation på Galtsjön. Kommunen har blivit erbjuden fri hyra året ut av ägaren Tonnnie Rittstam, men man har avböjt detta erbjudande. Tar man inte turistnäringen på mer allvar än så? Då serveringen nu åter är öppen på Galtsjön, stannar massor med förbipasserande bilar med presumtiva besökare till Ronneby. Flaggan som visar att här finns det turistinformation hänger fortfarande kvar inne i byggnaden!
Bemanna med t.ex skolungdomar några timmar om dagen under högsäsong och med ett ställ med turistinformation som besökarna själva kan plocka till sig under övrig tid.

SD Ronneby yrkar därför på att:

– Undersök möjligheten att flytta turistbyrån till Clarbergska huset.
– Undersök möjligheten att öppna turistinformation på Galtsjön.

Ronneby 2017-08-15

Christer Leksell
SD Ronneby

Style Switcher

Layout options
Background Examples (boxed-only)
Many more options included →